Sposób przygotowania:
Orzechowo - kajmakowe gwiazdki
Orzechy wrzucić do rozdrabniacza i jak najmocniej zmiksować. Do miski robota włożyć końcówkę z nożami do siekania. Umieścić w niej wszystkie składniki na ciasteczka i połączyć. Wyjąć zbrylone ciasto, zagnieść je i włożyć do woreczka foliowego a potem na godzinę do lodówki. Gdy ciasto się schłodzi wyjąć je z lodówki, wałkować na cienkie placki podsypując mąką i wycinać gwiazdki foremką do ciastek a w środku wycinać małe kółeczka ( ja użyłam do tego celu noża do usuwania gniazd nasiennych z owoców ). Ciasteczka kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec po 12 -13 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone wystudzić na kratce i przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
monikaT83
zewa
Dziękuję :)