Sposób przygotowania:
Orzechowo śmietankowy
BISZKOPT: Upiec biszkopta z 6 jaj, 6 łyżek mąki, łyżki mąki ziemniaczanej, 6 łyżek cukru, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, i z większej połowy orzechów. PZ pozostałych składników upiec cieńszego biszkopta. Białka upić, dodać cukier i ubić pianę. Następnie dodać żółtka. Mieszać na małych obrotach miksera. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do miski i wymieszać łyżką. Dodać orzechy i nadal mieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem brytfanny. Upiec biszkopta w 180 st. przez 25 min. Z mniejszej ilości składników upiec drugiego biszkopta. Grubszego przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Żelatynę przygotować jak podano na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i tężejącą żelatynę. Biszkopty przełożyć masą, posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. PRZEŁOŻENIE: posypka wiórkami i orzechami trochę masy biszkopt (cieńszy) większa ilość masy połowa II biszkopta (grubszego) masa połowa I biszkopta (grubszego)