lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Orzechowy zawijak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny orzechowy zawijak

Orzechowy zawijak

Składniki:

Orzechowy zawijak

 

 

  • Masa:
  • 4 białka
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 dag cukru
  • 25 dag orzechów

Sposób przygotowania:

Orzechowy zawijak
Z podanych składników zagnieć ciasto,które najlepiej wstaw na 6 godzin do lodówki aby się dobrze schłodziło. Po tym czasie uformuj z niego placek o kształcie prostokąta. Białka ubij na sztywną pianę,dodaj cukier i cukier waniliowy oraz posiekane orzechy włoskie. Przygotowaną masą posmaruj prostokątny kawałek ciasta który zroluj i przełóż do natłuszczonej formy.posmaruj z wierzchu białkiem i piecz w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

mak