szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Orzeszki z kremem karpatkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne orzeszki z kremem karpatkowym

Orzeszki z kremem karpatkowym

Składniki:

Orzeszki z kremem karpatkowym

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • pół kostki margaryny
  • 1 żółtko
  • pół łyżeczki sody
  • pół łyżeczki octu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 opakowanie kremu karpatkowego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Orzeszki z kremem karpatkowym
Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Mąkę połączyć z żółtkiem, cukrem, margaryną, sodą, octem i kwaśna śmietaną i zagnieść ciasto. Utworzone ciasto podzielić na około 40 kuleczek i poprzecinać je na połówki. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone połówki posmarować kremem karpatkowym i złożyć w taki sposób aby powstały orzeszki.