Sposób przygotowania:
Osobowość bawoła w zupie
Wołowinę z kością nalezy podzielić na drobniejsze kawałki i wrzucić do garnka, dodając podsmazoną wraz z imbirem cebulę. Wrzucić do tego cynamon i czosnek, a następnie wszystko zalać wodą (ok. 3,5 l ) i wstawić do zagotowania. Podczas wrzenia przykręcamy lekko ogień i dalej gotujemy przez 2 godziny (do uzyskania wspaniałego wywaru). Z gotowego rosołu wyciagamy mięso, krojąc je na drobne kawałki i wyrzucając kości. Wstawiamy ponownie na palnik, doprawiając do smaku solą i pieprzem, a następnie wyciskając sok z całej cytryny i dodając sos rybny (dobrze jest zachować kolejność dodawania tych składników, by dobrze doprawić zupę).
Makaron ryżowy TaoTao przygotowac według przepisu i rozdzielic na miseczki. Pozostały kawałek wołowiny nalezy pokroić na bardzo drobniutkie kawałeczki (posiekać) i ułożyć w miseczkach na makaronie. Wrzacą zupą zalewamy miseczki. Przed podaniem nalezy odczekać 2-3 minuty. Każdą porcję dekorujemy kolendrą.
Smacznego!
Makaron ryżowy TaoTao przygotowac według przepisu i rozdzielic na miseczki. Pozostały kawałek wołowiny nalezy pokroić na bardzo drobniutkie kawałeczki (posiekać) i ułożyć w miseczkach na makaronie. Wrzacą zupą zalewamy miseczki. Przed podaniem nalezy odczekać 2-3 minuty. Każdą porcję dekorujemy kolendrą.
Smacznego!
Kombobulator