Sposób przygotowania:
Ostra potrawka ryżowa
Żołądki umyć i pokroić wzdłuż na pół. Cebulę i marchew obrać, umyć i pokroić, marchew w plasterki a cebulę i kapustę w kostkę. Rukolę posiekać. Do szerokiego rondla wlać olej, rozgrzać go i wrzucić żołądki, podsmażyć. Następnie dodać opieńki i smażyć 3 minuty. Dodać potem starty imbir, cebulę, marchew i kapustę i nadal chwilę smażyć, dodać rukolę, koper i ryż i mieszając smażyć kolejne trzy minuty. Potem dodać przyprawy i podlać bulionem i pod przykryciem dusić od czasu do czasu mieszając. W trakcie duszenia podlewając rosołem gdy ryż wchłonie nadmiar płynu. I tak podlewać do momentu aż ryż będzie miękki. Oczywiście należy danie od czasu do czasu mieszać.' Podawać na gorąco.