Sposób przygotowania:
ryżowa potrawka pod kiełkami
• ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
• mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
• mięso obsmażyć na patelni,
• dodać ryż, chwilę smażyć,
• dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
• chwilę podgrzewać mieszając,
• wyłożyć na talerze,
• kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
• posypać potrawkę,
• pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
• posypać startym serem
• mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
• mięso obsmażyć na patelni,
• dodać ryż, chwilę smażyć,
• dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
• chwilę podgrzewać mieszając,
• wyłożyć na talerze,
• kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
• posypać potrawkę,
• pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
• posypać startym serem