lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Ostra zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ostra zupa... Coś innego na obiad...

Ostra zupa

Składniki:

Ostra zupa

 

Sposób przygotowania:

Ostra zupa
Ryz ugotować do miękkości w posolonej wodzie. W następnej kolejności odcedzić ryż i dać do wystudzenia. Mięso dokładnie oczyścić, a później zmielić. Zmielone mięso wołowe podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda ziarenek ze środka i pokroić w drobną kostkę. Paprykę razem z cebulą podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Warzywa smażyć około 10 minut, ale uważać żeby się nie przypaliły. Ząbek czosnku obrać, a następnie zmiażdżyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i rozdrobnić. Do warzyw i mięsa dodać ryż, czosnek , pomidory oraz czerwoną fasolę. Całość dobrze pomieszać i przyprawić przyprawą meksykańską i pieprzem. Całość dusić około 10 minut.