Sposób przygotowania:
Ostra zupa marchewkowa
Wodę wlałam do garnka , doprowadziłam do wrzenia. Ziemniaka, cebulę oraz marchewkę obrałam i pokroiłam na małe kawałki. Czosnek obrałam i pokroiłam na ćwiartki. Wszystko wrzuciłam do wrzącego wywaru. Posoliłam szczyptą soli.Wymieszałam. Zmniejszyłam ognień i gotowałam 15 minut. Imbir obrałam i posiekałam .Z umytej cytryny wycisnęłam sok. W rondelku rozgrzałam oliwę i smażyłam imbir cały czas mieszając. Dodałam w trakcie czynności przyprawę 5 smaków. Wlałam sok z cytryny. Gotowałam ok.1 minuty. Gdy warzywa w garnku były miękkie, dolałam wszystko z rondelka. Podawałam w miseczkach na gorąco.
elzbieta8960
zewa
edytaha
Ewuniu, wnosi odmianę od oryginalnego przepisu :)))