evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Ostre paluszki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Paluszki drobiowe możemy podać do obiadu lub jako przekąskę z ketchupem czy innym ulubionym sosem. Smacznego

Ostre paluszki drobiowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ostre paluszki drobiowe

 

  • Na siedem paluszków

 

  • Pierś z kurczaka bez polędwiczki
  • 1 jajko surowe kurze
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia
  • Przyprawy wg.uznania
  • sól morska,przyprawa do kurczaka,papryka słodka mielona,czosnek granulowany,salsa habanero zielona
  • Dodatkowo 7 patyczków drewnianych grillowych

Sposób przygotowania:

Ostre paluszki drobiowe
Do miski dodajemy wyżej wymienione przyprawy i dwie łyżki oleju,mieszamy. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy ją w paski i wkładamy do miseczki.Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na jedna godzinę. Po upływie tego czasu wyjmujemy mięso i każdy pasek nabijamy na patyczek. Gotowe panierujemy w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Wyjmujemy patyczki i możemy podawać . . .
Ostre paluszki drobiowe
Etap 1 tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania