zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ostrygowa panga

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo soczysta, bardzo smaczna ostrygowa panga z koperkiem.

Ostrygowa panga

Składniki:

Ostrygowa panga

 

  • 1kg pangi
  • 3 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowo grzybowego
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mąka do obtaczania
  • oliwa do smażenia
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Ostrygowa panga
Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.
Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.
Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.
Po usmażeniu posypać świeżo posiekanym koperkiem.

Tagi:

sosy panga