Sposób przygotowania:
Oszukane drożdżowe a’la Iziona
Blaszkę o wymiarach 23x34 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Wiśnie ze słoika dokładnie osączyłam. Jabłko umyłam, obrałam, usunęłam gniazdo nasiennie i pokroiłam w kawałki podobne wielkością do wiśni. Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia. Jajka wybiłam do miski, dodałam cukier i cukier wanilinowy, zmiksowałam na puszystą jasną masę. Cały czas miksując, porcjami dodałam przesianą mąkę, a następnie wąską strużką – olej. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 160 stopni z termo obiegiem. Ciasto przelałam do przygotowanej blachy, na powierzchni rozłożyłam równomiernie wiśnie i kawałki jabłek. Piekłam około 30 minut – po tym czasie powierzchnia była lekko zrumieniona, a patyczek suchy. Po wystudzeniu na cieście „wymalowałam” esy floresy lukrem roztopionym według przepisu na opakowaniu.