Sposób przygotowania:
Oszukane tiramisuETAP 1:
Formę ok. 10x15cm wyłożyć folią spożywczą. Kawę zalać 135ml wrzątku, poslodzic łyżeczką cukru i wymieszać. Odstawić.
1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę, budyń i 2 łyżki cukru. Wlać na gotujące się mleko i mieszając gotować do zgęstnienia.
Do gorącego budyniu włożyć masło i wymieszać do rozpuszczenia.
W formie ułożyć biszkopty i nasączyć kawą. Wyłożyć połowę budyniu. Posypać kakao. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Znów nasączyć kawą i wyłożyć resztę budyniu.
Wierzch posypać resztą kakao.
Deser schłodzić minimum kilka godzin w lodówce. Następnie wyjąć z formy i pokroić.
mocsłodkości
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):
Czekoladka 2