Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Otrębowe babeczki na soku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lekkie, zdrowe śniadanie i solidnym kopniakiem energetycznym na dobry początek dnia.

Otrębowe babeczki na soku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Otrębowe babeczki na soku

 

Sposób przygotowania:

Otrębowe babeczki na soku
Owoce obieramy, kiwi kroimy na plasterki a mandarynkę rozbieramy na cząstki. Obrane orzechy kroimy na drobno. Składniki na ciasto mieszamy razem na jednolitą masę. Odstawiamy na kilka minut aby otręby namokły. Dwa niewielkie naczynka ( mogą być filiżanki) smarujemy masłem i wysypujemy wiórkami. Ciasto rozkładamy do obu naczynek i wkładamy do mikrofali na pięć min , moc 700W. Sprawdzamy patyczkiem czy nie są upieczone, jak patyczek suchy wyciągamy na kratkę aby ostygły. Przekrawamy na pół, smarujemy serkiem, układamy owoce i gotowe.
Otrębowe babeczki na soku
Najpierw dajemy jajko, sok i szczyptę soli, dokładnie mieszamy.
Otrębowe babeczki na soku
Dodając otręby należy pamiętać aby chwilę sobie namokły.
Otrębowe babeczki na soku
Jeszcze cynamon i po dokładnym wymieszaniu możemy nakładać do naczynek.
Otrębowe babeczki na soku
Dwa jednakowe naczynka, smarujemy masłem i wysypujemy wiórkami.