Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Owalne pączki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pączkomania ciąg dalszy..

Owalne pączki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owalne pączki

 

  • 0,5 kostki drożdży
  • 3,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu
  • 0,5 kostki margaryny
  • marmolada
  • budyń waniliowy

Sposób przygotowania:

Owalne pączki
Margarynę roztopić i ostudzić.Do mleka rozkruszyć drożdze i wymieszać.Wsypać mąkę do miski ze szczyptą soli i cukrem.Wbić żółtka,wlać rozczyn,ocet.Wymieszać.Wlać ostudzony tłuszcz i zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Stolnicę podsypać mąką wyłożyć ciasto odrywać kawałki i owalnie zrolować.Ułożyć na stolnicy do podrośnięcia pączków.Olej rozgrzać.Usmażyć pączki.Budyń ugotować na mleku.Pączki naciąć i wycisnąć marmoladę.Następnie dowolnie udekorować budyniem.
Owalne pączki
Mleko i drożdze wymieszać tak aby powstał rozczyn
Owalne pączki
Margarynę należy roztopic i ostudzić dokładnie
Owalne pączki
Pączki usmażyć i naciąc środek po ostudzeniu
Owalne pączki
Nadziać marmoladą i masą budyniową dowolnie udekorować