jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Owoce pigwowca w syropie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowy syrop z owoców pigwowca, wystarczy zasypać cukrem i pozostawić aż się rozpuści. Później przechowujemy w lodówce,, zdrowy ma dużo witaminy c.

Owoce pigwowca w syropie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owoce pigwowca w syropie

 

  • Owoce pigwowca
  • cukier kryształ dowolnie według uznania

Sposób przygotowania:

Owoce pigwowca w syropie
Owoce dojrzałe pigwowca należy opłukać i osuszyć. Następnie przekroić na połówki i wyjąć pestki, włożyć do słoików i zasypać cukrem. Potrząsnąć słoikiem aby wszystkie owoce były z cukrem. 
Pozostawić na blacie do momentu aż puszą owoce sok.

Następnie włożyć do chłodnego miejsca lub do lodówki.

Przechowywać i w razie potrzeby dodawać po łyżce do herbaty.  
Owoce pigwowca w syropie
Owoce pigwowca opłukać i osuszyć,pokroić na ćwiartki i wyjąć pestki
Owoce pigwowca w syropie
Włożyć do słoiczków pokrojone owoce i zasypać cukrem
Owoce pigwowca w syropie
Słoiki zakręcić i potrząsnąć słoikiem aby wszystkie owoce były obtoczone cukrem
Owoce pigwowca w syropie
Trzymać na blacie w ciepłym miejscu aż puszczą sok i włożyć do lodówki