Sposób przygotowania:
Owoce pod miodowo-chlebową kruszonką
Jabłka kroimy w zgrabną kostkę razem ze skórką. Ananasa i kiwi również kroimy w kostkę. Owoce przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, posypujemy 2 łyżkami brązowego cukru i łyżką bułki tartej. Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem i miodem. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę chleb razem ze skórką, płatki migdałowe, dodajemy skórkę z cytryny. Smażymy, żeby chleb pokrył się karmelem i nieco wysuszył. Kruszonkę przekładamy do blendera i miksujemy. Wykładamy równomiernie na owocach. Na kruszonce układamy wiórki zimnego masła. Zapiekamy ok. 35-40 minut, temp. 180 stopni, termoobieg. Podajemy z domowymi lodami lub jogurtem naturalnym, miodem i kolendrą. Smacznego!
zbysiowa
Ewa
:)
kołczu
Ewa
Dzięki i zachęcam do wypróbowania przepisu ;)