Sposób przygotowania:
Owocowa leniwa drożdżówka
Składniki do miski dodawać wg podanej kolejności w przepisie, składników po dodaniu do miski NIE MIESZAĆ tylko nakryć miskę talerzem i zostawić na całą noc na blacie kuchennym.
Prze pieczeniem ciasto wymieszać w misce drewnianą łyżką, jeśli jest za rzadkie to dosypać mąki aby je trochę zagęścić, ciasto powinno być na za rzadkie ale nie za gęste.
Wymieszane ciasto wyłożyć do foremek silikonowych 20 cm, na ciasta wyłożyć, śliwki i maliny.
Z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać nią owoce.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w foremkach wystudzić.
Prze pieczeniem ciasto wymieszać w misce drewnianą łyżką, jeśli jest za rzadkie to dosypać mąki aby je trochę zagęścić, ciasto powinno być na za rzadkie ale nie za gęste.
Wymieszane ciasto wyłożyć do foremek silikonowych 20 cm, na ciasta wyłożyć, śliwki i maliny.
Z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać nią owoce.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w foremkach wystudzić.