Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Owocowa zupa ze śliwek z kompotu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa owocowa jest smaczna podana na ciepło lub jako chłodnik na zimno.

Owocowa zupa ze śliwek z kompotu

Składniki:

Owocowa zupa ze śliwek z kompotu

 

 

Sposób przygotowania:

Owocowa zupa ze śliwek z kompotu
Kompot śliwkowy przetrzeć przez sito, wlać do garnka, dodać szklankę wody, zagotować. Mąkę ziemniaczaną i mielony cynamon wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z gorącym kompotem, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, dodać śmietankę, wymieszać. Zupę podawać na gorąco z dodatkiem makaronu lub na zimno z grzankami, groszkiem ptysiowym lub krakersami.