Sposób przygotowania:
Owocowe muffiny na II śniadanie
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszam w misce. W drugim naczyniu mieszam olej, jajka, mleko i wodę. Łączę zawartość naczyń mieszając do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji.
Suszone śliwki zalewam gorącą wodą na kilka minut.
Kiedy zmiękną odsączamy i kroję w kostkę, wrzucam do ciasta.
Połowę umytego jabłka kroję w kostkę dorzucam do ciasta. Nektarynki myję, dzielę na połówki i kroję w drobną kostkę. Dodaję do ciasta.
Przekładam do formy na muffiny. Piekę 18 minut w 160 st.
Suszone śliwki zalewam gorącą wodą na kilka minut.
Kiedy zmiękną odsączamy i kroję w kostkę, wrzucam do ciasta.
Połowę umytego jabłka kroję w kostkę dorzucam do ciasta. Nektarynki myję, dzielę na połówki i kroję w drobną kostkę. Dodaję do ciasta.
Przekładam do formy na muffiny. Piekę 18 minut w 160 st.