monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Owocowy jeżyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owocowy i pełen witamin jeżyk, czyli truskawkowo - winogronowe koreczki!

Owocowy jeżyk Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Owocowy jeżyk

 

 

Sposób przygotowania:

Owocowy jeżyk
Truskawki oraz winogrona należy bardzo dokładnie umyć. Następnie truskawki kroimy na kawałki, a winogrono przekrawamy na pół ( z każdego usuwamy pestki ). Kawałki owoców nakładamy na wykałaczki – na przemian truskawki i winogrona, a następnie nabijamy wykałaczki z owocami na jabłko, które musi być twarde.
Owocowy jeżyk
Potrzebne są świeże truskawki oraz białe winogrono.
Owocowy jeżyk
truskawki należy pokroić na mniejsze części,a winogrono przekroić na pól i usunąć pestki.
Owocowy jeżyk
Owocowe koreczki wbijamy w jabłko, dlatego ważne jest, żeby jabłko było twarde.