Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Owocowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Odmiana sernika na zimno (bez pieczenia)

Owocowy przekładaniec

Składniki:

Owocowy przekładaniec

 

  • 25 dag waniliowego serka homogenizowanego
  • 1 l naturalnego jogurtu
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki żelatyny instant
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 15 dag mrożonych malin

Sposób przygotowania:

Owocowy przekładaniec
Serek homogenizowany zmiksować na jednolitą masę z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Ostudzić, delikatnie połączyć z masą serowo-jogurtową. Brzoskwinie dokładnie osączyć z syropu. Dwie połówki pokroić na niewielkie kawałki, a resztę - w krążki. Maliny lekko rozmrozić. Masę serowo-jogurtową podzielić na pół. Do jednej części dodać kawałki brzoskwiń, do drugiej maliny Prostokątną formę wyłożyć folią spożywczą. Wlać masę z dodatkiem brzoskwiń, wstawić na 10 minut do zamrażalnika. Następnie wlać do formy masę z malinami, na wierzchu ułożyć krążki brzoskwiń. Ciasto wstawić do lodówki na 3 godziny. Kiedy stężeje, delikatnie wyłożyć na talerz, pokroić na porcje.