iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Owsiane chrupaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Możemy je chrupać jak ciasteczka, podać do jogurtu, mleka lub kefiru, a nawet posypać nimi sałatkę owocową.

Owsiane chrupaczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Owsiane chrupaczki

 

Sposób przygotowania:

Owsiane chrupaczki
Jajka tylko lekko ubić z cukrem, dodać do nich płatki owsiane, rodzynki oraz proszek do pieczenia na koniec dolać rozpuszczoną i przestudzonąmargarynę. Papierem do pieczenia wyłożyć blaszkę i rozsmarować na nim cała masę. Piekarnik nagrzać do 190 st i piec około 10 min, całość ma się ściąć i zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika wszystko jest bardzo luźne, ale po kilku minutach twardnieje, wtedy połamać lub pociąć na małe kawałeczki i wystudzić.
Owsiane chrupaczki
W misce wymieszac dokładnie całą masę
Owsiane chrupaczki
po lekkim stwardnieniu pokruszyć lub połamać

Tagi:

jajko jajka