Sposób przygotowania:
Owsiane ciasteczka z orzechami
1. Kilka godzin przed rozpoczęciem pieczenia wyciągamy z lodówki masło, aby zmiękło. 2. Prażymy na suchej patelni orzechy. 3. W jednej misce łączymy ze sobą masło i cukier (ucieramy razem) a następnie rozbełtane jajko. 4. W drugiej misce łączymy składniki suche - mąkę, otręby owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę pomarańczowo-jabłkową i cynamon. 5. Zawartości miseczek łączymy, dodajemy orzechy i mieszamy. 6. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, a blachę wykładamy papierem do pieczenia. 7. Ciasteczka nakładamy palcami lub łyżką, formując kulki, które lekko spłaszczamy po nałożeniu na blachę. 8. Pieczemy 15 minut, aż się zarumienią.