anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ozorki w sosie koperkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ozorki dobrze ugotowane są pyszne i bardzo delikatne polecam podawać je z ziemniakami i ogórkami kiszonymi.

Ozorki w sosie koperkowym

Składniki:

Ozorki w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ozorki w sosie koperkowym
Ozorki umyć i bardzo dokładnie oczyścić, zalać wodą i gotować około 20 minut następnie obgotowane ozorki odcedzić, oczyścić jeszcze ze zbędnej skórki i pokroić na plastry zalać wodą. Dodać ziele angielskie i listki laurowe i przyprawić do smaku. Gotować do miękkości. Koperek drobno posiekać i dodać do zupy z ozorkami. Gotować około 10 minut, następnie mąkę wymieszać bardzo dokładnie ze śmietaną i odrobiną zupy i zagęścić sos. Zagotować.