Sposób przygotowania:
Ozorki wieprzowe w galarecie wg. Irenki
Ozorki myjemy i wkładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz sól. Dodajemy warzywa pokrojone w kosteczkę, por kroimy w paseczki.
Kiedy ozory będą miękkie kroimy je w średniej wielkości kosteczkę albo plasterki. Odmierzamy rosół od gotowania i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny. Rosół mieszamy z żelatyną.
Mięso i warzywa wkładamy do miseczki i teraz dopiero dodajemy natkę pietruszki. Wlewamy wywar z rosołu i żelatyny.
Wstawiamy w chłodne miejsce i czekamy, aż stężeje.
Kiedy ozory będą miękkie kroimy je w średniej wielkości kosteczkę albo plasterki. Odmierzamy rosół od gotowania i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny. Rosół mieszamy z żelatyną.
Mięso i warzywa wkładamy do miseczki i teraz dopiero dodajemy natkę pietruszki. Wlewamy wywar z rosołu i żelatyny.
Wstawiamy w chłodne miejsce i czekamy, aż stężeje.