Sposób przygotowania:
Ozorki w galarecie
Ozorki najlepiej na poczatek wyszorować i po wycinać gruczoły.Zalewamy to 1 l wody i gotujemy przez 15min. Odcedzamy, zalewamy świeżą wodą,solimy i doprowadzamy do wrzenia.Do wywaru dodajemy obrane wczęśniej warzywa, liść laurowy oraz pieprz. Wszytsko gotujemy ok 50min na małym ogniu. Ozorki wyjmujemy, studzimy i obieramy z skóry. Przecedzamy 2 szklanki wywaru, wkładamy do niego ozorki i gotujemy jeszcze aż do miękkośći.Jedną marchewkę kroimy w plastry. Żelatynę namoczyć w 4 łyzkach wody. Ozorki jak już będą miękkie wyjmujemy z wywaru, studzimy i kroimy w ukośne plastry. Układamy na półmisku ozorki, pokrojoną marchew i groszek.Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do wywaru i mieszamy.Doprawiamy solą i zalewamy ozorki.Odstawiamy do ostygnięcia.Smacznego.