Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pączki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne pączusie - pulchne i smaczne

Pączki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki

 

  • 1 kg mąka,
  • 0.5 litra mleko,
  • 5 łyżki cukier,
  • 10 dag drożdże,
  • 6 żółtka,
  • 1 łyżki masło,
  • dżem,
  • cukier puder do posypania,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pączki
drożdze mieszamy z cukrem do czasu az się rozpłyną, następnie ucieramy z żółtkami. mleko podgrzewamy razem z masłem (aby było ciepłe), a następnie wlewamy je do drożdzy z cukrem i jajkami i po wymieszaniu wyrbiamy razem z mąką. Odtsaiwamy ciasto na 20 minut do wyrośnięcia, a nastepnie formujemy zgrabne kulki, które smażymy na rumiany kolor, po obu stronach w głębokim tłuszczu. Następnie nabijamy dowolnym dżemem i posypujemy cukrem pudrem.
Pączki
pączki ulepione przed smażeniem
Pączki
pączki podczas smażenia - ładnie rosna
Pączki
prawdziwa plantacja pączków:)
Pączki
pączki nabite dzemem