Sposób przygotowania:
Pączki 9
W 1/4 szklance mleka rozpuścić 1 łyżeczkę cukru i drożdże odstawić na 20 minut.
Mąkę przesiać do miski dodać cukier , rozmącone jajko , rozpuszczone drożdże , resztę mleka i olej. Wszystko wymieszać i zagnieść lśniące i elastyczne ciasto. Dobrze wyrobione ciasto przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1 do 1,5 godziny.
Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki , rozpłaszczać i nakładać 1 łyżeczkę Nutelli , dobrze zlepić. Kłaść zlepioną stroną na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie przykryć je i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Wyrośnięte pączki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem .
Mąkę przesiać do miski dodać cukier , rozmącone jajko , rozpuszczone drożdże , resztę mleka i olej. Wszystko wymieszać i zagnieść lśniące i elastyczne ciasto. Dobrze wyrobione ciasto przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1 do 1,5 godziny.
Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki , rozpłaszczać i nakładać 1 łyżeczkę Nutelli , dobrze zlepić. Kłaść zlepioną stroną na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie przykryć je i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Wyrośnięte pączki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem .
2milutka