Sposób przygotowania:
Pączki hiszpańskie 3
Wodę zagotować z masłem i solą.Zdjąć z ognia dodać przesianą mąkę i energicznie mieszać do uzyskania jednolitej masy.Ponownie postawić na ogniu i chwilkę podgrzewać cały czas mieszając.Gotową masę odłożyć do przestudzenia.Do letniej masy dodawać po jednym jajku i miksować na wysokich obrotach.Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.Naciąć papier do pieczenia na kwadraty 8*8 cm ,lekko posmarować olejem.Wyciskać z ciasta okręgi na papierkach.Smażyć na rozgrzanym oleju wkładając papierkiem do góry.Po chwili zdjąć papier.Smażyć na złoto z dwóch stron.Przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.Zimne polukrować. Lukier-cukier rozmieszać z sokiem cytrynowym do uzyskania jednolitej masy.
zbysiowa