Renata k

Renata k

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniałe pączusie rozpływające się w ustach

Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną
Przyszykowujemy garnek do którego wlewamy wodę i zagotowujemy,następnie rozpuszczamy w wodzie margarynę.Po rozpuszczeniu margaryny zmniejszamy ogień i jednym ruchem wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy aż ciasto zacznie odstawać od brzegów garnka. Pozostawiamy do przestygnięcia, kiedy już ostygnie dodajemy po jajku i miksujemy na gładką masę.Z papieru pergaminowego wyciąć kwadraty o boku około 10 cm, posmarować je olejem. Na każdy wycisnąć kółka ciasta. Olej rozgrzać w szerokim rondlu. Partiami wkładać pączki. Bitą śmietanę wlewamy do naczynia i ubijamy na sztywno dodając łyżkę cukru pudru. Po upieczeniu i przestudzeniu pączków przecinamy je na pół i nadziewamy bitą śmietaną,na koniec posypujemy cukrem pudrem do dekoracji.
Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną
W naczyniu zagotowujemy wodę z margaryną i dodajemy mąkę
Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną
Po ostudzeniu ciasta dodajemy jajka i ucieramy na gładką mase
Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną
Na papier o wymiarach 10 na 10 cm wyciskamy ciasto
Pączki hiszpańskie z bitą śmietaną
W oleju smażymy z obu stron na brązowy kolor