Sposób przygotowania:
Pączki kawowe z imbirem
Mleko zagotować razem z kawą, masłem, solą, cukrem, imbirem i skórką z pomarańczy. Zdjąć z ognia i wsypać mąkę (1,25 szklanki). Wymieszać drewnianą łyżką i postawić na małym ogniu na 2-3 minuty, ciągle mieszając. Gdy ciasto zacznie odchodzić od dna garnka, zestawić je z ognia i lekko przestudzić. Dodać jajka, przy czym ciasto musi wchłonąć całe jajko zanim dodamy kolejne. Dodać resztę mąki i porządnie wymieszać. W garnku rozgrzać olej. Z ciasta za pomocą dwóch łyżek formować kuleczki i wkładać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiany kolor. Usmażone odsączyć na papierowych ręczniczkach z nadmiaru tłuszczu. Cukier puder i cynamon wymieszać w stosunku 1:1 i obtoczyć w nim pączki.