Sposób przygotowania:
Pączki z bitą śmietaną
Mleko podgrzewamy. Dodajemy pokruszone drożdże, cukry, sól oraz jajko i żółtka. Dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy po troszeczku mąki, wlewamy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę oraz spirytus. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Powinno być gęste i powinny pojawić się pęcherze. Ciasto oprószamy mąką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto wykładamy na stolnicę, lekko wałkujemy. Szeroką szklanką wykrawamy w cieście krążki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Pączki przekrawamy na pół. Śmietanę przekładamy do szprycy i przekładamy nią pączki. Z margaryny, kakao, cukru i wody gotujemy polewę, którą polewamy pączki. Gotowe pączki oprószamy wiórkami kokosowymi.