Sposób przygotowania:
Pączki kwiatki z patelniETAP 1:
Masło roztopić i przestudzić. Drożdże i 1 łyżkę cukru rozpuścić w mleku i odstawić żeby zaczęło pracować. Mąkę przesiać i wymieszać z solą. Żółtka zmiksować z resztą cukru i cukrem waniliowym. Wlać do mąki. Dodać zaczyn. Zacząć wyrabiać ciasto. Gdy wszystkie składniki się połączą dolewać partiami masło i wyrabiać aż zacznie odchodzić od ścian miski. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Następnie przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść. Rozwałkować na placek o grubości ok 1,5cm. Wycinać dowolne kształty pączków i odkładać je na stolnicę. Pozostawić na 10-15 minut.
Następnie smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron i wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.
Przestudzić i posypać cukrem pudrem.
![Pączki kwiatki z patelni Pączki kwiatki z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-kwiatki-z-patelni-573749.jpg)
![Pączki kwiatki z patelni Pączki kwiatki z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-kwiatki-z-patelni-573750.jpg)
![Pączki kwiatki z patelni Pączki kwiatki z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-kwiatki-z-patelni-573751.jpg)
![Pączki kwiatki z patelni Pączki kwiatki z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-kwiatki-z-patelni-573752.jpg)
![Pączki kwiatki z patelni Pączki kwiatki z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-kwiatki-z-patelni-573753.jpg)