Sposób przygotowania:
Pączki na parze
Do ciepłego mleka dodajemy rozkruszone drożdże, cukier i sół. Odstawiamy przykrytą miskę do rozpuszczenia drożdży. Potem dodajemy jajka, mąke i razem wszystko mieszamy tak aby ciasto było jednolite. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto wykładamy na stolnice, wałkujemy na grubość 2 cm. wykrawamy szklanką koła i parujemy pączki nad parą.
POLEWA: czekolade rozpuścić dodać dżem i kakao i razem wszystko wymieszać.Polać pączki.
Ciasto wykładamy na stolnice, wałkujemy na grubość 2 cm. wykrawamy szklanką koła i parujemy pączki nad parą.
POLEWA: czekolade rozpuścić dodać dżem i kakao i razem wszystko wymieszać.Polać pączki.
caroline1983
Chyba mi podpowiedziałaś pomysł na dzisiejszy obiad.