Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pączki serowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pączki serowe są łatwe i szybkie do zrobienia, można ich nadziewać marmoladą

Pączki serowe

Składniki:

Pączki serowe

 

  • 3 szklanki sera białego twarogowego,
  • 3 szkl mąki,
  • 6 jajek,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 1 łyżka spirytusu,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego,
  • tłuszcz do smażenia,
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Pączki serowe
Na stolnicę wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać przemielony w maszynce ser twarogowy, cukier puder, jajka, sól, spirytus i aromat. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i szybko zagnieść ciasto. Rękami formować okrągłe kulki, wkładać do rozgrzanego tłuszczu i smażyć na rumiano tak jak pączki. Wyjmować łyżką cedzakową, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.