Sposób przygotowania:
Pączki serowe liliputki
Drożdże utrzeć z 1 łyżką cukru,dodać ciepłe mleko i 1 łyżkę mąki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, żółtka i zmielony ser. Do utartej masy dodać przesianą mąkę, rozczyn, zapach rumowy i szczyptę soli. Ręką wyrobić ciasto ,odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć na stolnicę,rwać małe kawałki i formować placuszki ,na każdy wkładać po łyżeczce marmolady. Formować kulki i odstawić do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym tłuszczu, z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku ,polać lukrem lub posypać pudrem. Smacznego Pączusie są pyszne,smacznego.
Maniutka
Ann
marietta
Wiks