Sposób przygotowania:
Pączki serowe z lukremETAP 1:
Do miski wsypuję mąkę suche drożdże, cukry oraz szczyptę soli, wlewam stopniowo ciepłe mleko, dodaję utarty twarożek oraz żółtka, zagniatam ręką ciasto, aż zacznie odchodzić od ręki, wlewam masło i ponownie zagniatam aż będzie elastyczne i gładkie.
ETAP 2:
Oprószam mąką nakrywam bawełniana ściereczką odstawiam w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
ETAP 3:
Z wyrośniętego ciasta wałkuję prostokąt i szklanką wykrawam jednakowej wielkości kółka.
zostawiam na ściereczce do ponownego wyrośnięcia.
ETAP 4:
Olej we frytownicy rozgrzewam wrzucam partiami pączki smażę z każdej strony aż się zezłocą.
Zimne polewam lukrem i dekoruję.