mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Pączki wiedeńskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pączki wiedeńskie , które znikają w kilka minut

Pączki wiedeńskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki wiedeńskie

 

 

  • Cukier puder 1 szklanka
  • 1 łyżeczka wody
  • kolorowa posypka

 

 

Sposób przygotowania:

Pączki wiedeńskie
W dużym garnku zagotować wodę i dodać masło , które musi się roztopić , zmniejszyć ogień i dodać mąkę szybko mieszając tak aby powstało gładka masa . Ostudzić . Do zimnej wbijamy kolejno po 1 jajku i łączymy . Ciasto przekładamy do szprycy . Papier pergaminowy dzielimy na 4 części na każdy kawałek wyciskamy szprycą koło . Olej dobrze rozgrzewamy i wrzucamy z papierem nasz pączek , smażymy aż papier odejdzie a pączek nabierze złotego koloru . Pączki układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć tłuszcz. Cukier puder łączymy z woda i polewamy pączusie posypując je kolorową posypką. Smacznego .
Pączki wiedeńskie
Na każdy kawałek papieru wyciskamy koła
Pączki wiedeńskie
Każdy pączuś wrzucamy na gorący tłuszcz wraz z papierem
Pączki wiedeńskie
Masa połaczona z jajkami , gotowa do wyciskania kół
Pączki wiedeńskie
do wody dodajemy masło i mąkę - uzyskujemy efekt taki jak na foto