Sposób przygotowania:
Pączki Yum Yums
1. Ciasto: Mąkę, cukier, sól i drożdże wymieszać. Dodać masło i wymieszać (masło powinno być widoczne w postaci małych kawałków) Dodać resztę składników i wymieszać do połączenia. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Po tym czasie ciasto rozwałkować na duży prostokąt. Końce krótszych boków unieść i założyć je do środka. Całość złożyć jak książkę. Całą czynność powtórzyć 2-4 razy, aż kawałki ciasta nie będą już widoczne. Ciasto schłodzić w lodówce 30 minut. 3. Schłodzone rozwałkować na grubość około 7 mm. Pociąć w paski o szerokości około 2 cm. Splatać po 2 paski ze sobą. Każdy podzielić na kilka części (końce zlepić ze sobą). Yum Yumsy odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 4. Wyrośnięte smażyć na rozgrzanym oleju (175st.C) z obu stron do zarumieniania. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Posmarować lukrem. Smacznego!
karola25
gosiapiotrek23