Sposób przygotowania:
Pączki z budyniem
Do małej miseczki skruszyć drożdże, zalać ciepłym mlekiem, dodać cukier i 2 łyżki mąki, odstawić na 10 minut, aż rozczyn zacznie pracować. Mąkę przesiać do dużej miski, dodać szczyptę soli, zaczyn i rozkłócone jajka. Dodając olej smaruję ręce, żeby ciasto się nie kleiło. Zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę
W tym czasie ugotować budyń z wanilią, po wystudzeniu zmiksować z serkiem. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je na grubość 1 cm i wykrawać szklanką/obręczą pączki. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać tłuszcz do temp. 170 stopni i wrzucać pączki, tak, żeby miały miejsce. Smażyć na złoto z obu stron. Jeszcze ciepłe nadziać kremem przy pomocy szprycy, udekorować wedle uznania lukrem/czekoladą/cukrem pudrem.
W tym czasie ugotować budyń z wanilią, po wystudzeniu zmiksować z serkiem. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je na grubość 1 cm i wykrawać szklanką/obręczą pączki. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać tłuszcz do temp. 170 stopni i wrzucać pączki, tak, żeby miały miejsce. Smażyć na złoto z obu stron. Jeszcze ciepłe nadziać kremem przy pomocy szprycy, udekorować wedle uznania lukrem/czekoladą/cukrem pudrem.