Sposób przygotowania:
Pakieciki z fileta kurczakaI

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut, doprawiam pieprzem, solą.
3. Ogórki, paprykę kroję drobno, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Połowę sera łączę z ogórkami oraz papryką, mieszam.
II

4. Mięso układam w filiżance na około, w środek mięsa układam grzyby, następnie ser z ogórkiem i papryką.
III

5. Brzegami mięsa przykrywam farsz, odwracają filiżankę do góry dnem, wykładam mięso na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
6. Wierzch smaruję sosem barbecue, kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
IV

7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia kotlety posypuję pozostałym żółtym serem.
V

8. Kotlety gotowe, podaję z frytkami oraz surówką.
9. Smacznego.