Sposób przygotowania:
Pączki z różą wg Megg
Z drożdży, łyżki cukru, pół szklanki mleka oraz 15 dag mąki zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dużej miski przesiać resztę mąki, dodać resztę cukru, cukier waniliowy, sól, żółtka, resztę mleka, sok z cytryny oraz wódkę i wyrabiać ciasto. Margarynę rozpuścić, wystudzić i dodać do ciasta, ciągle je wyrabiając. Ciasto wyrabiać, aż będzie gładkie i będzie odstawać od ręki. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość ok. 1 cm i szklanką wykrawać pączki, które następnie odłożyć na ściereczkę i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte pączki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Upieczone pączki osączyć na papierowym ręczniku, a następnie szprycą nadziewać ich marmoladą różaną. Gotowe pączki oprószyć cukrem pudrem.