Sposób przygotowania:
Pączki z sezamem i nadzieniem ananasowym
Ananasa odsączamy z soku i drobno siekamy. Następnie przekładamy do garnka dodajemy cukier i miód. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając przez około 5 minut. Odstawiamy i studzimy.
Do miski wkładamy wszystkie składniki ciasta i dokładnie wyrabiamy do połączenia. Ciasto dzielimy na kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozkładamy na placek ,tył placka obtaczamy w ziarenkach sezamu, a na górę pośrodku nakładamy porcję nadzienia. Placki zlepiamy formując pączki.
Smażymy na oleju nagrzanym do 160 stopni, aż nabiorą złocistego koloru (4 -5 minut) obracając je.
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym.
Rada;
Kulki można rozwałkować, nałożyć nadzienie, zlepić i dopiero obtaczać w sezamie (jak komu wygodniej).
Do miski wkładamy wszystkie składniki ciasta i dokładnie wyrabiamy do połączenia. Ciasto dzielimy na kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozkładamy na placek ,tył placka obtaczamy w ziarenkach sezamu, a na górę pośrodku nakładamy porcję nadzienia. Placki zlepiamy formując pączki.
Smażymy na oleju nagrzanym do 160 stopni, aż nabiorą złocistego koloru (4 -5 minut) obracając je.
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym.
Rada;
Kulki można rozwałkować, nałożyć nadzienie, zlepić i dopiero obtaczać w sezamie (jak komu wygodniej).
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
To prawda ale dodaje niepowtarzalnego smaku.
Dzięki wielkie za miły komentarz.;)