Sposób przygotowania:
Pączuszki krucho-drożdżowe z nadzieniem
Zrobić zaczyn z drożdży, letniej wody i dwóch łyżeczek cukru i odstawić na kwadrans. Osobno zaś przesiać mąkę pszenną i posiekać z niecałą kostką margaryny lub masła. Zsunąć na stos, zrobić dołek i wbić żółtka, dodać cukier waniliowy, szczyptę soli oraz mleko i zaczyn drożdżowy. Wyrabiać i zagnieść ciasto w kulę. Dać ciasto do misy i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Potem rwać na kawałki i uklepywać na dłoni i nakładać łyżeczką nadzienie z nutelli i wiśni, po czym zalepić dokładnie i ponownie ułożyć pączki na stolnicy na 15 min. i nakryć je lnianą ściereczką. Olej wlać na głęboką patelnię i na gorący kłaść kolejno pączki. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut z obu stron na brązowy kolor. Potem wyjmować, kłaść na talerze z papierowym ręcznikiem. Smażyć następne i posypać cukrem pudrem po przełożeniu na tacę.