Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące paczuszki z ciasta francuskiego kryjące w sobie pyszne nadzienie z kurczaka, pieczarek i cebuli, zespolone żółtym serem. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

ETAP 1:

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami
Kiedy cebula się zeszkli dodać kawałki kurczaka.

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na patelni i przełożyć do miseczki.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Kiedy się zeszkli dodać zamarynowany filet z kurczaka i mieszając lekko obsmażyć.

Tylko tak, aby każdy kawałek się oddzielił.

ETAP 2:

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami
Obsmażone pieczarki, kurczaka i cebulę wymieszać z żółtym serem.

Przełożyć do pieczarek, a kiedy przestygnie dodać starty na tarce jarzynowej żółty ser. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem czarnym.

ETAP 3:

Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami
Farsz nakładać na kawałki ciasta francuskiego i dobrze sklejać.

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na osiem kwadratów. Nakładać porcję nadzienia i dobrze zlepiać zamykając wszystko w środku.

W trakcie pieczenia ciasto się trochę rozejdzie, dlatego trzeba wszystko dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 30 min.

Podawać na gorąco. Smacznego :)