Sposób przygotowania:
Kurczak w placki tortilli zapakowany
Piersi z kurczaka płuczemy, usuwamy zbędne błony, kroimy w kostkę - podsmażamy na rozgrzanym oleju. Paprykę przecinamy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, także kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, pamiętając o mieszaniu od czasu do czasu. Cebulę obieramy kroimy w pióra,dokładamy do papryki i kurczaka. Podsmażamy chwilę, przyprawiamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut. W tym czasie przygotowujemy panierkę i placki tortilli. Na środku placka kładziemy plaster żółtego sera. Jajka wbijamy do głębokiego talerza, bułkę tartą wsypujemy do drugiego talerza. Jajka musimy rozbełtać. Kurczak z papryką i cebulą na patelni powinien być już gotowy. Możemy łyżką przekładać na środek placka tortilli, gorący farsz,a także zrobić go dzień wcześniej i następnego piec. Zrobiłam od razu;-) Gdy mamy farsz na środku placka - zamykamy placki zawijając na początku dwa brzegi z prawej i lewej strony tak,aby dotykały się wzajemnie, następnie dokładamy w ten sam sposób z góry i z dołu brzegi placka. Następnie paczuszki władamy do jaja ( maczamy z obu stron)potem do bułki i ponownie do jaja i do bułki. Tak przygotowujemy 4 paczki. Tak przygotowane placki tortilli smażymy na rozgrzanym oleju i smażymy na wolnym ogniu do zarumienienia się z obu stron. Smacznego;)
marietta