Sposób przygotowania:
Padżeong-naleśnik, przekąska
ciasto naleśnikowe ma być lejące,mniej gęste niż nasze
Koreańczycy uwielbiają ostrą paprykę więc potrawa może być bardzo ostra.
Najlepiej wybrać mniejszą patelnię,wielkości naszego naleśnika,pieczemy warstwowo ciasto na to warzywa, trochę podsmażamy ,ponownie ciasto i warzywa.
W Azji jajka je się albo surowe np. do maczania mięsa albo bardzo spieczone ,takie wiórki np.w smażonym ryżu.
Nasz naleśnik kroimy w łatwe do uchwycenia pałeczkami pasy i jemy maczając w sosie.
Koreańczycy uwielbiają ostrą paprykę więc potrawa może być bardzo ostra.
Najlepiej wybrać mniejszą patelnię,wielkości naszego naleśnika,pieczemy warstwowo ciasto na to warzywa, trochę podsmażamy ,ponownie ciasto i warzywa.
W Azji jajka je się albo surowe np. do maczania mięsa albo bardzo spieczone ,takie wiórki np.w smażonym ryżu.
Nasz naleśnik kroimy w łatwe do uchwycenia pałeczkami pasy i jemy maczając w sosie.
Babciagramolka