czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Pakieciki z farszem jajecznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo fajny pomysł na przystawkę lub spotkanie w gronie przyjaciół.

Pakieciki z farszem jajecznym

Składniki:

Pakieciki z farszem jajecznym

 

Sposób przygotowania:

Pakieciki z farszem jajecznym
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto francuskie pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać słodką papryką i zwinąć w bukieciki. Resztę ciasta pociąć na cienkie paseczki, obwiązać nimi bukieciki. Piec około 25minut w temp. 180st.