Sposób przygotowania:
Palce lizać
Biszkopt:Oddzielić żółtka od białek.iałka ubić pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku.Następnie lekko mieszając łyżką dodać mąkę z proszkiem,dokładnie wymieszać,upiec na złoty kolor.Masa:Mleko wymieszać z żółtkami i mąką,stale mieszając ugotować budyń,ostudzić.iękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,połaczyć z zimnym budyniem,wyłożyć na ostudzony biszkopt.Piana:W 1/2szkl.gorącej przegotowanej wody rozpuścić żelatynę,wystudzić.Białka ubić na sztywną pianę,dodając pod koniec ubijania cukier,następnie wlać ostudzoną żelatynę,wymieszać iod razu wylać na masę,Polewa:Margarynę roztopić,dodać kakao,cukier,ucierać łyżką aż trochę wystygnie.Potem dodać roztrzepane jajko,jeszcz trochę ucierać i wylać na pianę,całość włożyć do lodówki.
yola
Sarenka
pawelm55
kasik12